Translate

dilluns, 23 d’abril del 2012

Un dia qualsevol de Sant Jordi


Com és el Sant Jordi en un dia normal en una persona qualsevol?
A l’escola t’expliquen com és el Sant Jordi de l’èxit i la normalitat. Però algú es va oblidar d’explicar que el Sant Jordi del fracàs i la tristor també existeix.
Un infant frustrat perquè un any més no ha estat premiat amb la poesia dels jocs florals, malgrat posar tot l’esforç. Una adolescents desolada sense que arribi la rosa esperada per aquell noi que la te penjada, però que per ell és invisible.
El Sant Jordi dels llibres superficials que és regalen, però que mai seran llegits i s’abandonaran en un prestatge com un objecte absurd de decoració.
Una diada on a vegades un grup de joves que amb tot el seu empeny han treballat fins altes hores de la nit per fer una paradeta de roses, per recaptar diners, per fer el viatge de final de curs, i acaba arribant el matí del 23 amb forta pluja que tira per terra tota la inversió feta.
De les que somien amb un ideal d’igualtat, i quan li regala al seu xicot una rosa en senyal d’igualtat, aquest li diu si és pensa que és marieta! I ella s’adona que això de l’ igualtat és alguna cosa massa irreal.
Un drac cansat que sempre sigui el dolent de la història, una princesa farta d’un Jordi que subestima la seva capacitat de cuidar-se sola! Un rei i una reina, que projecten els seus somnis a la seva filla sense deixar que la princesa pugui viure el seu propi somni.
Algú que remenant la brossa i les escombraries és sorprèn de veure la gent passejant amb una rosa vermella condemnada a morir.
Un home gran segut al balcó amb la mirada perduda, melancòlic i anyorat aquells meravellosos anys que ja mai tornaran, esperant que la mort el vingui a buscar per retrobar la persona estimada.
Aquest i altres són com viuen moltes persones un dia tant especial. A ells avui dedico en aquest bloc, el meu somriure, perquè no hi ha dia trist en va. Tant sols hi ha vivències que ens fan vius i que si prenem rumb poden ser un dia qualsevol i qualsevol dia pot arribar un dia especial que retorni la felicitat.

2 comentaris:

Silvia ha dit...

Deberíais retirar la imagen del dragón que ilustra esta entrada porque lo habéis cogido sin permiso de la autora, Silvia Ortega o como mínimo reseñar que la imagen es obra suya. Gracias.
www.silviailustracion.blogspot.com

Sergi ha dit...

Hola Silvia! que tal? he cogido sin permiso! siento que te moleste! bien ja la saco! La encontre por internet me pareció bonita, las imagenes de mi bloc son todas cojidas de la red! Y no tengo tiempo de pedir permiso, informar-te que la imagen circula por mil sitios! tienes trabajo! A mí me pareció bonita! y la puse sin mas!
Bueno espero que te guste el nuevo dragon ;) i disculpame!