Translate

dimecres, 2 de maig del 2012

Prou de garrotades!


La conselleria d’interior encapçalada pel Sr. Felip Puig, han decidit penjar fotos d’aquells manifestants que presumptament van fer actes de violència urbana en les manifestacions de la darrera vaga general. Podeu comprovar al següent link:
Demanen col·laboració ciutadana.
Puc comprendre a la majoria de la societat rebutgi qualsevol mena de violència, inclosa la que afecta aparadors i el mobiliari urbà.
Però, no puc comprendre que un govern criminalitzi les mobilitzacions ciutadanes generant un estat de por.
No és ètic penjar unes fotos en una web, convidant als ciutadans a identificar-los.
Els governants tenen un deure, és defensar els drets dels ciutadans, aquest polítics, és pensen que poden fer el que volen?        
Algú hauria d’explicar que s’està evadint responsabilitats i s’està aprofitant per donar culpabilitat als col·lectius que protesten activament contra les injustícies.
Una reforma laboral com aquesta, hauria de portar com a mínim a l’ humilitat dels responsables, perquè aquesta llei vulnera molts drets de gent que l’únic que reclama és dignitat.
Poden vendre el que vulguin, criminalitzar a un jove, dir que és un anti sistema, però l’única veritat, i se que en dir això moltes persones, no compartiran amb mi, però crec sincerament que aquest jove, esta indignat, es sent estafat per una societat del consum, que no premia l’esforç i que arruïnat les perspectives d’una vida digna.
Vol canviar les coses, no per ser ric, no per estar al poder, no per sumar-se a l’onada de l’egoisme, simplement desitja un món més humà. On una ciutat com la de Barcelona no permeti que al carrer hi hagi gent dormint quan hi ha el doble d’habitatges vuits.
Si els governs d’aquest país estimes als ciutadans, no deixarien que compressin la nostra dignitat, no ens enganyarien, no donarien les culpes als innocents d’aquesta història que son els immigrants.
No explicarien que aquell jove que fot “patades” a un vidre és un delinqüent comú. Explicaríem més aviat que és un patriota, valent, que esta indignat, que es sent estafat per una classe política indiferent a la realitat d’un jove, que ja no te oportunitats malgrat anar a la universitat. Que sent com la policia reprimeix.
Que em perdonin, si algú creu que la resistència passiva, es mereixedora de rebre la violència legal. Penso que la història de l’humanitat ens ha donat mostres d’activistes com Gandhi que van practicar aquestes protestes i no respectar aquestes practiques és vulnerar la democràcia.
Jo em declaro pacifista, no crec en cap mena de violència, però puc comprendre que davant d’aquest escenari i hagi una resposta d’aquesta mena. Hi ho sento, no es cap acte vandàlic, jo crec que és un acte polític,  on unes persones assumeixen conscientment les conseqüències de la seves accions.    No es fruit de la improvisació. Equivocats o no, lluiten! Lluiten per canviar aquest món! Si no estic contra ells, estic amb ells i no m’oblido de qui exerceix la violència organitzada!