Translate

dijous, 21 de febrer del 2013

Internet per un món millor

Estem al 2013, davant la resistència de molts, el món està canviant. Els que tenen poder i durant tot el segle XX han controlat absolutament tot, avui tenen por, i en part crec que les xarxes socials estan fent possible l'accès a la comunicació massiva de forma democràtica o d'una altre manera, l'estatus econòmic, ja no és essencial. 
Exemples excelents, els Afectats per la Hipoteca, grups polítics com ara la CUP sense grans pressupostos, plataformes ciutadanes, són capaces de fer tremolar els poders de sempre.
Si és vol, tot es pot canviar. Ja no cal bancs, ni grups multimilionaris per arribar a la gent.
Un Twitter, un Facebook, un bloc, una comunitat d'internautes i un xic de lideratge fa possible mobilitzar la pressió ciutadana.
Es cert que també l'extrema dreta i els poders de sempre també prenen lloc en aquest món d'internautes 2.0. Però ara tots tenen l'oportunitat d'accedir, no hi ha filtre, no hi ha control i els que ho volen controlar, no poden.
En aquest escenari tot és possible. 
Existeix un element que encara avui no permet, canviar absolutament tot. La por al canvi.
Cal aprofitar els mitjans tecnològics i les possibilitats que dona Internet per fer un món just i sostenible.
Deixem de creure que això és una cosa de frikis, de gent que te molt temps... 
Avui podem implicar-nos  en causes d'humanitat en qualsevol indret. 
Podem exercir la pressió ciutadana de malestar i ser eficients en els resultats.
Això no es tracta d'opinar i d'intercanviar. Més aviat es tracta d'actuar, de treballar, tot construint xarxa.
Sumant els esforços fem possible el canvi.
La por respon a l'inmediatesa del que perdo ara i avui. Però no ens deixa veure l'oportunitat objectiva de fer un demà millor per tothom, fins i tot els que per la comoditat de poder es resisteixen a ser justos amb els més vulnerables.
El talent que existeix al món ha d'estar al servei de les causes essencials. Erradicació de la pobresa, redistribució de la riquesa, la pau, la globalització al servei dels drets humans, la ciència al servei de la salut, l'educació i el benestar de les persones, el desenvolupament tecnològic a generar un món sostenible, sense esgotar els recursos de la terra.
Quines causes més importants que aquestes ens preocupen més? 
Doncs ho tenim clar! Convençuts comencem a treballar plegats, integrat al nostre dia a dia, el compromís per canviar aquest món.