Translate

dilluns, 31 de desembre del 2012

Quan les coses no surten bé


Avui acabem l’any i farem festa alguns que podrem, intentant oblidar que les coses van de mal en pitjor i que ben aviat les coses estaran més fotudes.
Avui alguns voldran creure que un any més han fet una bona actuació en aquest escenari de la democràcia, el titellaires seran aplaudits pels seus titelles. Els actors viuran una nit més de festa, envoltats dels grans directors i finançadors. Serà una festa més i  ells poc els molestarà els indignes i els indignats. Res farà amarg la festa. Encara que un de cada dos joves  no tindrà una oportunitat laboral,  malgrat que un de cada quatre infants sigui pobre, malgrat famílies siguin condemnades per uns bancs que tots em salvat.
Persones treballadores que ho perden tot, que s’esvaeix un somni i es fa realitat que en aquest món tant pervers, tot és un teatre.
Avui serà la darrera nit, on serem esclaus d’aquesta falsedat. Demà ens alçarem, deixarem de ser espectadors per prendre acció, farem el nostre guio, farem la nostra escena, i farem el nostre final, on mai ningú és permeti aplaudir a ell mateix el seu relat.
El nostre relat, la llibertat, d’un poble que surt al carrer i es respectat sense repressions i censures.
Serà d’amor i solidaritat, perquè ningú trepitjarà a l’altre, ni serà més important, ni serà un d’any col·lateral de la situació complexa.  Tothom tindrà el seu paper.
Ho farem des del teatre de base, el de carrer, el que tots podem ser, el que tindrà la força del poble i la independència dels mercats i dels privilegiats.

2013 esta apunt de començar! Doncs que comenci la revolta, perdoneu la funció.