Translate

divendres, 9 de desembre del 2011

Defensa l’SCAI per defensar la dignitat de les persones.


En aquest bloc, acostumo a concretar poc, però en aquesta ocasió crec que en la nostra ciutat Sabadellenca esta en perill una entitat que crec que hauria de ser orgull de totes i tots.
Una entitat formada per altres entitats de base associativa i en defensa dels drets humans i les persones.
Aquesta entitat ha estat molts anys al servei dels nous ciutadans vinguts d’arreu del món.
En temps de crisis podem pensar que les persones procedents de l’estranger no mereixen drets.
Per sort, hi ha moltes persones a la nostra ciutat que han treballat per la nova ciutadania, perquè aquestes persones que procedeixen de països en vies de desenvolupament, no siguin ciutadans de segona.
Però esta clar que en un context econòmic de regressió, moltes persones han aprofitat per remoure el racisme i la xenofòbia en el contextos més populars.
Hi ha afirmacions, que no són certes, però que molts creuen i que cada dia són utilitzades més per certs partits politics com ara Partit Popular, Plataforma per Catalunya i en alguns casos per altres partits.
Coses com:  “un immigrant, es ates abans que un autòcton.” ” Que ens treuen les places de les escoles bressols, que serveis socials dona tot els ajuts a ells...”
M’agrada escoltar a l’Arcadi Oliveres economista, ell explica que va participar en un estudi sobre la repercussió econòmica que te l’ immigració a l’estat. I les conclusions diuen que per cada euro que l’estat dona en ajut, beques, assistència sanitària, educació, altres... els immigrants paguen cinc euros, amb impostos directes i indirectes. Ells durant molt temps han salvat el sistema de pensions.
Afegiria que moltes persones que venen aquí en busca d’una vida més digna. Ho fan perquè els seus països no ho poden fer. Sobretot per causes injustes que son propiciades pels països del Nord que exerceixen relacions injustes que vulneren els recursos, els drets de les persones. Aquestes causes son degudes també al nostre model de consum irresponsable, que generà un sistema comercial desequilibrat.
Tot un entramat fa que avui el 75 per 100 de la població visqui en una situació de pobresa al món.
El fenomen de la migració és antic, però avui una de les principals causes es el reflex d’aquest panorama global.
La nostra ciutat te l’SCAI, un patrimoni d’un valor humà incalculable, que aporta valor a la convivència, a la sensibilització, recursos per la inclusió, solidaritat per les persones que donen i que reben, compromís amb una societat més transformadora.
Aquesta entitat és la suma de moltes, un model que ajudat a moltes persones i que ha de continuar.
Davant de la vulnerabilitat d’aquestes persones, hi ha persones sense escrúpols, disposades a explotar, a maltractar, aprofitar-se...
Necessitem referents, lideratge social,  per contrarestar aquestes persones que creuen que per haver nascut aquí podem deixar exemptes els drets de les persones i la dignitat que tota persona ha de tenir.
Amb respecte cap al govern de l’administració local, sou vosaltres els que els ciutadans han dipositat la confiança per governar la ciutat, aquesta responsabilitat ha d’estar a l’alçada de garantir els drets de totes les persones i en un model que fomenti que associacions com l’SCAI que treballem a favor d’un col·lectiu vulnerable, rebi tot el suport.
Convido a la reflexió ciutadana, ens juguem el futur d’una ciutat compromesa amb la nova ciutadania, fomentant un model de respecte, dignitat i convivència.
Us convido a tots i totes a ser presents el dia 13 de desembre del 2011 a la Plaça Sant Roc i signar el manifest.